Pàgines

Oct 21, 2010

HDR, High Dynamic Range

En una fotografia amb gran contrasto de llum, la imatge final (si no la tractem) ha d'esser un compromís entre les zones clares i les fosques.
Afortunadament moltes càmeres actuals ens permeten fer fotografies amb contrast intel·ligent, però si volem un control més acurat del resultat podem usar la següent tècnica:

Programem la càmera de tal manera que automàticament ens faci 3 fotografies, la primera seria la 'correcta' la següent
 -2EV i la tercera +2EV (mireu-vos el manual de la vostra càmera, si és porfesional o prouser, segur que  trobeu com fer-ho i si no ho podeu fer a mà).

Així doncs, tenim 3 fotografies una 'correcta' un altre 'clara' i un altre 'fosca'. La fotografia ideal seria una composició de les 3. De la 'correcta' agafem les mitges llums, de la 'clara' les penombres i de la 'fosca' les zones d'alta lluminositat.

Finalment, per obtenir la foto ideal, usem internet on, gràcies a la feina de genis altruistes, trobem eines com el següent programa: EnfuseGUI.

Properament publicaré exemples. De moment podeu veure aquest de HDR a Wikipedia


A la Canon EOS 400D/Rebel XT podem canviar aquest ajust al menú AEB (Exp. Sec. en castellà) i si a més posem la càmera en modus ràfega (Continuous shooting), quan premem el disparador tindrem una ràfega de 3 (i només 3) fotografies cada una exposada tal com hem definit al menú AEB.