Oct 21, 2010

HDR, High Dynamic Range

En una fotografia amb gran contrasto de llum, la imatge final (si no la tractem) ha d'esser un compromís entre les zones clares i les fosques.
Afortunadament moltes càmeres actuals ens permeten fer fotografies amb contrast intel·ligent, però si volem un control més acurat del resultat podem usar la següent tècnica:

Programem la càmera de tal manera que automàticament ens faci 3 fotografies, la primera seria la 'correcta' la següent
 -2EV i la tercera +2EV (mireu-vos el manual de la vostra càmera, si és porfesional o prouser, segur que  trobeu com fer-ho i si no ho podeu fer a mà).

Així doncs, tenim 3 fotografies una 'correcta' un altre 'clara' i un altre 'fosca'. La fotografia ideal seria una composició de les 3. De la 'correcta' agafem les mitges llums, de la 'clara' les penombres i de la 'fosca' les zones d'alta lluminositat.

Finalment, per obtenir la foto ideal, usem internet on, gràcies a la feina de genis altruistes, trobem eines com el següent programa: EnfuseGUI.

Properament publicaré exemples. De moment podeu veure aquest de HDR a Wikipedia


A la Canon EOS 400D/Rebel XT podem canviar aquest ajust al menú AEB (Exp. Sec. en castellà) i si a més posem la càmera en modus ràfega (Continuous shooting), quan premem el disparador tindrem una ràfega de 3 (i només 3) fotografies cada una exposada tal com hem definit al menú AEB.